Ždrepčeva krv

Ždrepčeva krv Moj izbor

Ždrepčeva krv – Moj izbor 2017

Ždrepčeva krv je dobitnik nagrade „Moj izbor 2017“ kao najomiljeniji brend u kategoriji „Vino“, po mišljenju potrošača u Srbiji.

U ovoj kategoriji u finalnom krugu su učestvovali:

Portugizer, Mačkov Podrum
Banatski rizling, Vršački vinogradi
Regent, Aleksandrović
Car Lazar, Rubin
Međaš, Vino Župa
Ždrepčeva krv, Vinarija Čoka
Život teče, Vinarija Z. Bogdan
Karlovački rizling, Navip
Prokupac, Vinarija Ivanović
Terra Lazarica, Rubin

Kada se spomene Zdrepčeva krv malo ko ne pomisli na tradiciju kojom moze da se pohvali Vinarija Čoka, te stoga moramo se vratiti više od jednog veka i jedne decenije kada je nastala ova vinarija i malo dotaci se njenog porekla. A poreklo Vinarije Čoka potiče iz porodičnog podruma Lederer. Grof Artur Lederer je 1903. godine izgradio velelepni podrum koji i danas važi za jedan od najvećih i najlepših podruma podzemnog tipa na Balkanu.

I dan danas kada u podrumu vinarije čuju priču koja je deo istorije Vinarije Čoka, i danas se mnogi zapitaju da li bi mogli ući u bure… Naime, stara čokanska vlastela, zajedno sa vlasnikom vinarije grofom Ledererom, polegnuta na dasci, ugurala bi se u vinsko bure kroz otvor, manji od pola metra, kako bi unutar njega priređivala zabave. Priča se da se kroz taj otvor od muzičkih instrumenata nije mogao provući samo kontrabas, a za čitav ciganski orkestar što je zabavljao vlasteline opijene vinima koja su se čuvala u ovom podrumu ništa nije predstavljalo problem. Bogato Ledererovo društvo u buretu je ostajalo danima, gubeći na kartama čitava imanja. Iz ovakvog bureta i sličnih, vinarija nesebično deli obozavanu Ždrepčeva krv sa vernim potrošačima i nije slučajno što su nam se potrošači treći put zaredom, odužili sa ovako vrednim priznanjem za najbolje domaće vino. Ždrepčeva krv je brend u Srbiji koji može da se pohvali velikim brojem lojalnih potrošača i pored velike tržišne konkurencije. Redovnim promotivnim aktivnostima nastojimo da održavamo kontakt sa potrošačima nudeći vina nepromenjenog kvaliteta i po vrlo pristupačnim cenama. Ono što je činjenica ali i deo ove bogate istorije vinarije, jeste da je Ždrepceva krv mnogo pre nastanka brenda, po sličnoj recepturi prodavana isključivo u apotekama zbog svojih lekovitih svojstava. Danas Ždrepceva krv kao postojan i snažan brend definitivno zauzima značajno mesto u marketima širom Srbije. To je naša „Živa legenda“!

Još jednom bismo se zahvalili svim ljubiteljima našeg vina koji su svojom lojalnošću doprineli održavanju snage brenda i svima onima koji će nas i dalje pratiti i podržavati. Svim ljubiteljima Ždrepčeve krvi želimo još mnogo lepih zajedničkih trenutaka, emocija i ukusa.Ziveli!
Željko Molerović, direktor distributivnog centra Beograd, Vinarije Čoka