Potrošači su izabrali najbolje

Moj izbor 2019

Potrošači su izabrali najbolje domaće proizvode i brendove

U okviru kampanje MOJ IZBOR 2019, danas su objavljeni finalni rezultati glasanja u izboru za najbolje domaće proizvode i brendove po mišljenju potrošača.

Kao i prethodne godine, titulu „Najomiljeniji domaći proizvod“ poneo je „Plazma keks“ kompanije „Bambi“, dok je zvanje „Najomiljeniji proizvođač u Srbiji“, ove godine ponela kompanija „Imlek“.

Nagrade MOJ IZBOR, kao najbolji brendovi u svojim kategorijama, osvojili su: Začin C, Smoki, Metalac posuđe, Knjaz Miloš, Zlatiborac, Dijamant ulje, Moja Kravica, Nectar Family, PS fashion, Plazma keks, Pošta Srbije, Maxi, Dunav osiguranje, Banca Intesa, Forma Ideale, EXIT, dok je brend „Tiffany“ osvojio nagradu kao pobednik internet glasanja.

Devetu godinu zaredom, kampanju „Moj izbor“ organizovalo je udruženje Moja Srbija, sa ciljem podsticanja razvoja domaće proizvodnje i promocije kvaliteta domaćih proizvoda i brendova. Ovogodišnja akcija sprovedena je uz podršku potpredsednice Vlade Republike Srbije Zorane Mihajlović, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije i Grada Beograda.

Moj izbor 2019Priznanje MOJ IZBOR jedinstveno je po tome što se dodeljuje isključivo na osnovu glasova potrošača. Osnovni uslov da neki proizvod bude nominovan jeste da je domaćeg porekla, bez obzira na strukturu vlasništva firme koja ga proizvodi. Izuzetno, za ovu nagradu mogu biti nominovati i strani proizvodi i brendovi, ukoliko poslovanje njihovih kompanija odlikuju značajne investicije u Srbiji, visoka društvena odgovornost i slično.

Ove godine, u konkurenciji za nagradu našlo se 930 domaćih proizvoda i brendova u 27 kategorija. Glasanje je organizovano u dva kruga. U prvom krugu glasali su korisnici interneta, a brendovi sa najvećim brojem glasova plasirali su se u finale, gde ih je, u svakoj kategoriji, čekalo po pet najbolje plasiranih brendova iz prethodnih akcija. Finalno glasanje organizovano je na terenu, metodom „lice u lice“. U deset gradova Srbije glasalo je ukupno 2010 potrošača.

Tokom devet godina, koliko traje akcija, naklonost potrošača i nagradu MOJ IZBOR uspele su da osvoje samo 43 kompanije u Srbiji sa ukupno 47 brendova.

Svečana dodela priznanja MOJ IZBOR 2019 biće organizovana sredinom maja.

Najbolji domaći proizvodi i brendovi u Srbiji

Mleko i mlečni proizvodi

1. Moja Kravica
Balans +
Dukat

Meso i mesne prerađevine

1. Zlatiborac
Carnex
Neoplanta

Ulje, prilozi i prelivi

1. Dijamant ulje
Dobro jutro margarin
Polimark majonez i kečap

Grickalice

1. Smoki
Gud kikiriki
Chipsy

Supe, brašno i dodaci jelima

1. Začin C
C supe
Aleva paprika

Mineralne vode

1. Knjaz Miloš
Rosa
Prolom

Slatkiši

1. Plazma keks
Najlepše želje
Eurokrem

Bezalkoholni napici

1. Nectar Family
neXt
Takovo

Obuća, odeća i proizvodi od tekstila

1. P….S…. fashion
Legend
Mona

Trgovina

1. Maxi
Lilly
Roda

Sve za kuću

1. Metalac posuđe
Gorenje frižideri
FOX televizori

Nameštaj

1. Forma ideale
Simpo
Matis

Transport

1. Pošta Srbije
Post Express
AirSerbia

Osiguravajuća društva

1. Dunav osiguranje
DDOR
Generali

Banke

1. Banca Intesa
Komercijalna banka
Poštanska štedionica

Turističke manifestacije

1. EXIT
Belgrade Beer Fest
Sabor trubača u Guči

Pobednik internet glasanja

1. Tiffany Production

Video prilog RTS – Moj izbor 2018