Podrška kompanije NIS – Da se nove nade rode

Podrška kompanije NIS – Da se nove nade rode

Podrška kompanije NIS – Da se nove nade rode

Da bi se rodile nove nade, potrebna je podrška celokupnog društva. Odgajiti dete znači dati novu nadu celom čovečanstvu, jer deca nisu samo ljubav, ona su i naša budućnost, što znači da preko njih direktno utičemo na sudbinu celog društva.

Želeći da motiviše buduće roditelje i podstakne povećanje nataliteta u našoj državi, Vlada Srbije je usvojila Uredbu kojom će biti omogućena vantelesna oplodnja ženama starosti do 45 godina.

Sledeći ovaj primer, podršku pruža i kompanija NIS, koja je u okviru svog programa „Zajednici zajedno” izdvojila 118,5 miliona dinara za podršku porodicama u procesu vantelesne oplodnje, kao i za nabavku specijalizovane medicinske opreme u cilju poboljšanja uslova za rad u zdravstvenim ustanovama.

Pravo da učestvuju u programu „Zajednici zajedno” imaju sve gradske i opštinske uprave obuhvaćene programom, kao i javne ustanove zdravstvene zaštite na teritorijama 13 partnerskih gradova i opština: Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Pančevo, Požarevac, Kikinda, Zrenjanin, Kanjiža, Srbobran, Žitište, Novi Bečej i Veliko Gradište.

Konkurs na koji se mogu javiti zdravstvene ustanove traje do 26. avgusta.

Na ovaj način, kompanija NIS želi da dodatno poboljša uslove u našim zdravstvenim ustanovama, kao i da porodicama širom Srbije olakša put ka roditeljstvu. I da se nove nade što pre rode.