Otvorene prijave za novi ciklus projekta „Ja sam ODVAŽNA”

Otvorene prijave za novi ciklus projekta „Ja sam ODVAŽNA”

Otvorene prijave za novi ciklus projekta „Ja sam ODVAŽNA”

Fondacija Ana i Vlade Divac uz podršku partnera – kompanija IKEA Srbija i Mastercard, otvorila je novi ciklus projekta „Ja sam ODVAŽNA” za podršku ekonomskom osnaživanju žena. Od 25. maja do 7. jula preduzetnice iz cele Srbije, moći će da se prijave na sajtu Fondacije i da predstave svoje poslovanje i planove za razvoj. Više o konkursu možete pogledati OVDE.

Pet projekata s najvećim potencijalom dobiće finansijska sredstva koja će im omogućiti da razviju poslovanje, bilo da se odluče za kupovinu opreme, ambalaže, sertifikaciju ili promociju, a potrebna sredstva obezbeđuju partneri iz zajedničkog fonda. Osim toga, i potrošači mogu da pruže podršku ovoj značajnoj inicijativi tako što će prilikom kupovine u Robnoj kući IKEA Srbija u periodu od 25. maja do 15. juna, svoj račun platiti beskontaktno Mastercard karticama. Za svaku transakciju Mastercard donira 150 dinara u zajednički budžet projekta „Ja sam odvažna”.

„Udruživanjem snaga sa našim dugogodišnjim partnerima, kao i sa kupcima koji dele naše vrednosti, lakše ćemo doći do zajedničkog cilja – jačanja kapaciteta preduzetnica i njihove konkuretnosti na tržištu. Ovim projektom želimo da podstaknemo preduzetništvo, ali i dodatno potvrdimo našu predanost zalaganju za bolji položaj žena u društvu”, ističe Strahinja Urošević, direktor tržišta IKEA Srbija.

„U vremenima kada je solidarnost najbitnija, a borba za jednakost još uvek traje, bitno je da istupimo i pomognemo jedni drugima. Verujemo da je važno da osnažimo preduzetnice da se što pre aktivno uključe u digitalnu ekonomiju kao siguran put ka održivom razvoju i zato nam je drago što sa Fondacijom Ana i Vlade Divac i kompanijom IKEA još jednom podržavamo hrabre žene koje se bore za svoju samostalnost na tržištu rada u Srbiji”, istakla je i Jelena Ristić, direktorka za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard.

Podsećamo da su se u zalaganju za ekonomsko osnaživanje žena u Srbiji, IKEA Srbija, Mastercard i Fondacija Ana i Vlade Divac prepoznali i ujedinili još 2018. godine. Do sada je u okviru projekta „Ja sam ODVAŽNA”, sredstvima za realizaciju nagrađeno 11 incijativa.

Direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac Ana Košel istakla je da žene u Srbiji imaju preduzetnički duh, ali im je ipak potrebna i podrška. „U protekla dva ciklusa primili smo preko 380 prijava u okviru konkursa ‘Ja sam Odvažna’. Ponosni smo što, zajedno sa našim partnerima, nekima od njih možemo da pomognemo da svoje ideje za razvoj sprovedu u delo. U okviru ovogodišnjeg konkursa biće podržano 5 preduzetnica.”

Kompanije i Fondacija pozivaju sve zainteresovane preduzetnice da se prijave na konkurs, a svoje potrošače da se priključe projektu i podrže jačanje ženskog preduzetništva u Srbiji.