Moj izbor 2022 – Hvala vam što ste glasali

Hvala vam što ste svojim glasovima doprineli da i ove godine izaberemo i nagradimo najbolje domaće proizvode i brendove u akciji „Moj izbor“.

DA BISTE SE VRATILI NA LISTU KATEGORIJA I IZABRALI NOVU KATEGORIJU U KOJOJ ŽELITE DA GLASATE, KLIKNITE NA OVAJ LINK.

Dve hiljade potrošača širom Srbije će, po dvanaesti put, svojim glasovima odlučiti koji domaći proizvodi i brendovi su zaslužili priznanje „Moj izbor“. Ali, pre toga, vi ćete odlučiti koji brendovi će se plasirati u finale!

Ovom akcijom podstičemo poboljšanje kvaliteta robe i usluga u Srbiji, jer isključivo naši potrošači svojim glasovima odlučuju koji domaći proizvodi i brendovi zaslužuju da dobiju nagradu potrošača „Moj izbor 2022“.

Pozivamo vas da na početnoj stranici www.MojIzbor.rs izaberete još neku kategoriju i da glasate za svoje favorite.
Hvala vam na glasanju i podršci!

Moj izbor
Dodelu priznanja Moj izbor za najomiljenije domaće proizvode i brendove po dvanaesti put organizuje udruženje Moja Srbija uz podršku „Centra potrošača Srbije“ i Grada Beograda, sa ciljem podsticanja razvoja domaće proizvodnje i promocije kvaliteta domaćih proizvoda i brendova.

Priznanje “Moj izbor” je jedinstveno po tome što se dodeljuje isključivo na osnovu glasova potrošača. Osnovni uslov da neki proizvod bude nominovan jeste da je domaćeg porekla, bez obzira na strukturu vlasništva firme koja ga proizvodi. Izuzetno, za ovo priznanje se mogu nominovati i strani proizvodi i brendovi, ukoliko poslovanje njihovih kompanija odlikuju značajne investicije u Srbiji, visoka društvena odgovornost i slično.

Ove godine, u konkurenciji za nagradu naći će se oko 1.000 domaćih proizvoda i brendova u 24 kategorije, a glasanje će biti organizovano u dva kruga. U prvom krugu će glasati korisnici interneta, a brendovi sa najvećim brojem glasova će se plasirati u finale, gde će ih, u svakoj kategoriji, čekati po pet najbolje plasiranih brendova iz prošlogodišnje akcije. Finalno glasanje će biti obavljeno na terenu, širom Srbije.

Istraživanje „Moj izbor“ se vrši u 10 gradova Srbije, na reprezentativnom uzorku kupaca. Ukrštanjem podataka o strukturi subpopulacije potrošača i zvaničnih statističkih podataka o strukturi i raspodeli stanovništva Srbije, formiran je stratifikovani uzorak od 2.000 ispitanika u kome su bitne osobine i atributi uzorka pažljivo usklađeni sa karakteristikama kupaca u Srbiji. Anketiranje obavlja obučeni tim anketara udruženja „Moja Srbija“.

Proizvodi i brendovi koji su nominovani za priznanje „Moj izbor“ su razvrstani po sledećim kategorijama:

Mleko i mlečni proizvodi
Meso i mesne prerađevine
Ulje, prilozi i prelivi
Supe, brašno i dodaci jelima
Grickalice
Slatkiši
Mineralne vode
Bezalkoholni napici
Pivo
Vino
Žestoka pića
Voće i povrće
Obuća, odeća i proizvodi od tekstila
Kozmetika i sredstva za higijenu
Nameštaj
Sve za kuću
Telekomunikacije
Banke
Osiguravajuća društva
Transport
Trgovina
Privatne robne marke
Turističke manifestacije
Moje omiljeno mesto