Moj izbor 2021 – Glasajte za najbolje domaće proizvode i brendove

Moj izbor 2021

Moj izbor 2021 – Potrošači biraju najbolje!

Tačno u ponoć, 25. marta 2021. godine, počinje jedanaesta akcija „Moj izbor“. U prvom krugu glasanja, korisnici interneta će biti u mogućnosti da podrže svoje omiljene domaće proizvode i brendove i da im svojim glasovima pomognu da uđu u drugi, finalni krug.

Nakon drugog kruga glasanja, koje ćemo organizovati u 10 gradova Srbije metodom „lice u lice“, objavićemo za koje domaće proizvode i brendove potrošači kažu da su najbolji u Srbiji.

Ovom akcijom podstičemo kompanije koje posluju u Srbiji da ulažu u poboljšanje kvaliteta robe i usluga. „Moj izbor“ danas predstavlja jednu od najprestižnijih nagrada u privredi Srbije, jer isključivo potrošači svojim glasovima odlučuju koji domaći proizvodi i brendovi zaslužuju da dobiju zvanje najboljih.

Pozivamo vas da izaberete željenu kategoriju i da glasate za svoje favorite.

Moj izbor
Dodelu priznanja Moj izbor za najomiljenije domaće proizvode i brendove organizuje udruženje Moja Srbija uz podršku Grada Beograda, sa ciljem podsticanja razvoja domaće proizvodnje i promocije kvaliteta domaćih proizvoda i brendova. Priznanje je jedinstveno po tome što se dodeljuje isključivo na osnovu glasova potrošača. Osnovni uslov da neki proizvod bude nominovan jeste da je domaćeg porekla, bez obzira na strukturu vlasništva firme koja ga proizvodi. Izuzetno, za ovo priznanje se mogu nominovati i strani proizvodi i brendovi, ukoliko poslovanje njihovih kompanija odlikuju značajne investicije u Srbiji, visoka društvena odgovornost i slično.

Ove godine, u konkurenciji za nagradu naći će se blizu 1.000 domaćih proizvoda i brendova u 24 kategorije, a glasanje će biti organizovano u dva kruga. U prvom krugu će glasati korisnici interneta, a brendovi sa najvećim brojem glasova plasiraće se u finale, gde će ih, u svakoj kategoriji, čekati po pet najbolje plasiranih brendova iz prethodnih akcija. Finalno glasanje će biti obavljeno na terenu, širom Srbije.

Istraživanje „Moj izbor“ se vrši u 10 gradova Srbije, na reprezentativnom uzorku kupaca. Ukrštanjem podataka o strukturi subpopulacije potrošača i zvaničnih statističkih podataka o strukturi i raspodeli stanovništva Srbije, formiran je stratifikovani uzorak od 2.000 ispitanika u kome su bitne osobine i atributi uzorka pažljivo usklađeni sa karakteristikama kupaca u Srbiji. Anketiranje obavlja obučeni tim anketara udruženja „Moja Srbija“.

Proizvodi i brendovi koji su nominovani za priznanje „Moj izbor“ su razvrstani po sledećim kategorijama:

Mleko i mlečni proizvodi
Meso i mesne prerađevine
Ulje, prilozi i prelivi
Supe, brašno i dodaci jelima
Grickalice
Slatkiši
Mineralne vode
Bezalkoholni napici
Pivo
Vino
Žestoka pića
Voće i povrće
Obuća, odeća i proizvodi od tekstila
Kozmetika i sredstva za higijenu
Nameštaj
Sve za kuću
Računari i telekomunikacije
Banke
Osiguravajuća društva
Transport
Trgovina
Privatne robne marke
Turističke manifestacije
Moje omiljeno mesto