Moj izbor 2020 – Potrošači su nagradili najbolje domaće proizvode i brendove

Moj izbor 2020

Moj izbor 2020 – Potrošači su nagradili najbolje domaće proizvode i brendove

U petak, 19. juna, u Svečanoj sali Skupštine Beograda uručena su priznanja „Moj izbor“, koja se dodeljuju najboljim domaćim proizvodima i brendovima isključivo na osnovu glasova potrošača. Akciju „Moj izbor“ po deseti, jubilarni put organizovalo je udruženje „Moja Srbija“ sa ciljem podsticanja razvoja domaće proizvodnje i poboljšanja kvalliteta robe i usluga u Srbiji.

Titulu Najomiljeniji domaći proizvod poneo je Plazma keks kompanije „Bambi“, dok je zvanje Najomiljeniji proizvođač u Srbiji, ove godine ponela kompanija Dijamant.

Zlatne plakete za desetogodišnje liderstvo u svojim kategorijama dobili su: Zlatiborac, u kategoriji „Meso i mesne prerađevine“, Dijamant u kategoriji „Ulje, prilozi i prelivi“, Začin C u kategoriji „Supe, brašno i dodaci jelima“ i Plazma keks kao omiljeni slatkiš.

Najviše glasova u svojim kategorijama i nagradu Moj izbor osvojili su i: Moja Kravica u kategoriji „Mleko i mlečni proizvodi“, Knjaz Miloš u kategoriji „Mineralne vode“, Pošta Srbije u kategoriji „Transport“, Dunav osiguranje u kategoriji „Osiguravajuća društva“, Ždrepčeva krv u kategoriji „Vino“, Frikom u kategoriji „Voće i povrće“, Merix u kategoriji „Kozmetika i sredstva za higijenu“ i Forma Ideale kao omiljeni brend među korisnicima interneta.

Tradicionalno i ove godine akciju je podržao Grad Beograd.

Priznanje „Moj izbor“ za najbolje domaće proizvode i brendove u organizaciji udruženja „Moja Srbija“ predstavlja podsticaj razvoju domaće proizvodnje i doprinosi razvoju, kvalitetu i promociji tih proizvoda.
Grad Beograd je poslednjih godina mnogo toga učinio da stvori bolji ambijent za privredna dešavanja – podsticajnim merama pomagao je malim proizvođačima, a stvoreni su i uslovi koji omogućavaju velikim proizvođačima da plasiraju svoje proizvode.
Beograd je veliko tržište i nama je drago da domaći brendovi i proizvođači mogu da budu konkurentni, da doprinose rastu bruto društvenog proizvoda, zapošljavaju nove ljude i utiču na opšti boljitak.
Nagradu potrošača nije lako osvojiti, jer se bira isključivo srcem, ali je to istovremeno i najizazovniji i najslađi zadatak. Zato je pečat priznanja „Moj izbor“ dokaz pravog kvaliteta, izjavio je Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda.

Priznanje „Moj izbor“ jedinstveno je po tome što se dodeljuje isključivo na osnovu glasova potrošača. Osnovni uslov da neki proizvod bude nominovan jeste da je domaćeg porekla, bez obzira na strukturu vlasništva firme koja ga proizvodi. Izuzetno, za ovu nagradu mogu biti nominovati i strani proizvodi i brendovi, ukoliko poslovanje njihovih kompanija odlikuju značajne investicije u Srbiji, visoka društvena odgovornost i slično.

Ove godine, u konkurenciji za nagradu našlo se 1000 domaćih proizvoda i brendova u 27 kategorija. Glasanje je organizovano u dva kruga. U prvom krugu glasali su korisnici interneta, a brendovi sa najvećim brojem glasova plasirali su se u finale, gde ih je, u svakoj kategoriji, čekalo po pet najbolje plasiranih brendova iz prethodnih akcija. Finalno glasanje organizovano je na terenu, metodom „lice u lice“. U deset gradova Srbije glasalo je ukupno 2010 potrošača.

Tokom deset godina, koliko traje akcija, naklonost potrošača i nagradu „Moj izbor“ osvojile su ukupno 43 kompanije u Srbiji sa svojih 47 brendova.