Moj izbor 2012 za najomiljenije proizvode

Dodeljena priznanja Moj izbor 2012 za najomiljenije domaće proizvode i brendove

U ponedeljak 10. decembra u 12h, u Privrednoj komori Beograda su dodeljena priznanja Moj izbor 2012 za najomiljenije domaće proizvode i brendove. Ovo priznanje, već treću godinu za redom uručuju udruženje Moja Srbija i Privredna komora Beograda, u sklopu kampanje «Srbija ima kvalitet». Svečanu manifestaciju je otvorio sekretar Udruženja za industriju Privredne komore Beograda, gospodin Svetozar Krstić. On je u svom izlaganju naveo da samo razvoj proizvodnje može da nas dovede do ekonomskog napretka, a da ulaganje u bolji kvalitet proizvoda, takvu robu čini konkurentnom, kako na domaćem tako i na zahtevnom, stranom tržištu.

Gospodin Uroš Delić je, ispred udruženja Moja Srbija približio zvanicama rezultate istraživanja na temu «Odnos potrošača prema domaćim proizvodima u Srbiji», koje je izvršeno tokom kampanje «Srbija ima kvalitet».

Tokom prethodne četiri godine došlo je do značajnog poboljšavanja odnosa potrošača prema robi proizvedenoj u Srbiji. «Čak 84% potrošača želi da kupuje domaće proizvode i smatra ih kvalitetnim, naročito u kategoriji prehrambenih proizvoda» izjavio je Uroš Delić u svom izlaganju.

Ove godine su nagrade za najomiljenije domaće proizvode dodeljene u četrnaest kategorija. Dobitnik zlatne medalje Moj izbor 2012 kao najomiljeniji domaći proizvod je «Moja Kravica» kompanije Imlek, dok zlatnu medalju, kao najomiljeniji domaći proizvođač, dobija kompanija «Nectar».

Priznanje Moj izbor 2012 u kategoriji mleko i mlečni proizvodi dobila je “Moja Kravica”, kompanije Imlek, za meso i mesne prerađevine “Zlatiborac”, a u kategoriji supe, brašno i dodaci jelima “Začin C” Nestle Adrijatik Fud. Margarin “Dobro jutro” kompanije “Dijamant” dodbio je nagradu u kategoriji ulje, prilozi i prelivi, “Knjaz Miloš” u kategoriji mineralnih voda, a “Next” sokovi u katergoriji bezalkoholnih napitaka.

U kategorijama pivo i vino, slatkiši, grickalice i voće i povreće nagrađeni su “Jelen pivo” Apatinske pivare, “Plazma” keks “Bambi”, Štarkov “Smoki” i “Frikom” smrznuto voće i povrće. Priznanje je u kategoriji kozmetika i sredstva za higijenu dobio “Duel” prašak i omekšivač kompanije “Beohemija”, a za obuću, odeću i proizvode od tekstila nagrađeni su Modna konfekcija “Mona” i “Extreme Intimo”.

Gorenje frižideri dobili su priznanje u kategoriji nameštaj i kućni aparati, a Telekom je nagrađen u kategoriji usluga.