Milomir Glavčić iz Kanade

Milomir Glavčić

Zlatnu plaketu za najbolju društveno-odgovornu aktivnost u 2015. godini dobio je g. Milomir Glavčić iz Kanade

Gospodin Milomir Glavčić je napustio svoju zemlju pre tačno 68 godina i nakon toga nikada u nju nije dolazio. Danas ima 91 godinu i živi u Kanadi. Svake godine žiteljima svoga sela šalje velike novčane poklone, mada više nikoga iz sela ne poznaje. Gospodin Milomir Glavčić je do sada Srbiji i njenim građanima donirao oko 7 miliona evra. Nedavno je donirao milion evra za izgradnju mosta u Kraljevu, a ove godine je obezbedio 557.000 evra za kupovinu magnetne rezonance za Opštu bolnicu Studenica u Kraljevu. A u Kraljevu nije bio nikada, osim jednom kad su ga tu izbacili iz voza jer nije imao da plati kartu.

Po dogovoru sa g. Glavčićem, u njegovo ime, zlatnu plaketu „Moj izbor“ je preuzeo njegov prijatelj, novinar, g. Miša Dugalić.

O značaju donacije i kupljene magnetne rezonance za Kraljevo i čitav region, govorila je zamenica direktora Opšte bolnice Studenika u Kraljevu, doktorka Tatjana Ilić.

Skupu se obratio i rođak g. Milomira Glavčića, g. Radoje Glavčić, koji je zameniku gradonačelnika Beograda, g. Andreji Mladenoviću poklonio autobiografsku knjigu g. Milomira Glavčića „Trn u nozi na dugačkom putu“.

Insert iz emisije „Naša priča“ Kraljevačke televizije, o g. Milomiru Glavčiću:

Insert iz priloga Srpske televizije Kanada:

Prilog RTS-a o donaciji za Kraljevo: