Metalac a.d.

Metalac

Za akciju „Deca, naša radost i budućnost“, priznanje “Moj izbor” je dobila kompanija Metalac ad iz Gornjeg Milanovca

Fondacija Metalac osnovana je 2006. godine radi ostvarivanja humanitarnih i društveno korisnih ciljeva; najvažnija aktivnost fonda vezana je za podsticaj mladim kadrovima da zasnivaju i proširuju porodice – „Deca, naša radost i budućnost“. Akcija podrazumeva izdvajanje od 500 do 4.000 evra za svako novorođeno dete zaposlenih u Metalcu u toku godine. Fondacija ulazi u jubilarnu 10. godinu. Za to vreme sa više od 400.000 eura nagradjeno je više od 400 dece, a značajna sredstva izdvojena su i za bebe u Milanovačkom porodilištu povodom jubilarnih datuma.

Od osnivanja Fondacije Metalac 2006. godine vrednosnim čestitkama od 500 do 4000 eura nagradjeno je 430 dece. Najviše upravo u 2015. Kada je rođeno 56 dečaka i devojčica. Sveukupno, na ovaj način Metalac je uložio oko 450 000 eura u podsticanje svojih mladih kadrova da zasnivaju porodice i radjaju decu.

I u jubilarnoj 2016. godini Fondacija Metalac organizuje humanitarnu akciju pod sloganom „Za budućnost rastemo zajedno“, koja i dalje za cilj ima pružanje doprinosa naporima društvene zajednice u borbi protiv „bele kuge“. Nagrade za svako novorođeno dete radnika Metalca se povećavaju i to: 1000 eura za prvo, 2000 eura za drugo, 3000 eura za treće, 4000 eura za četvrto i tako redom, po hiljadu eura više za svako sledeče. Blizancima, trojkama, četvorkama, kao i u drugim slučajevima rođenja više dece u jednom porođaju, dodeljivaće se od 2016. jedna novčana pomoć pripadajuća za poslednje po redu rođeno dete u porodici.

Time kompanija Metalac, koja ima 14 preduzeća i 1950 zaposlenih, još jednom potvrdjuje da su joj ljudi na prvom mestu i da ima moralne i etičke norme duboko ukoronjene u sistem vrednosti i principe rada. Osim nagrada za novorođenju decu, svako dete radnika koje redovno studira ima stipendiju, svim radnicima se isplaćuju radničke a rukovodiocima menadžerske premije, obezbedjeno je dodatno penziono osiguranje za više od 300 zaposlenih, a u okviru Sportskog društva „Metalac“ podršku kompanije ima 6 sportskih klubova u kojima trenira više 600 članova, najviše dece i omladine. Kompanija Metalac tako potvrdjuje zašto već godinama ima reputaciju društveno odgovorne i, nadasve, jedne od najzdravijih Kompanija u Srbiji.

Akcija Fondacije Metalac je postala zadivljujući primer odgovornosti prema zaposlenima, a posebno odnosa prema ženama i roditeljstvu.