Kupci sve više žele nameštaj iz Srbije

Forma Ideale

Kupci sve više žele nameštaj iz Srbije

Kupac je danas u centru pažnje. Kompanije sve više prate navike potrošača koje postaju i pravac za postavljanje trendova. Istovremeno, pronalaze se i načini da se stvori još jača veza sa njima, a recept za to stiže i od lokalnih proizvođača u različitim oblastima. Poslednjih godina na tržištu se sve više prepoznaje potreba za domaćim proizvodima.

To je potvrdilo napore domaćih kompanija da je postavljanje dugoročnih planova, dostizanje i održavanje visokih nivoa proizvoda i kontinuirano uvođenje novina kroz osluškivanje navika potrošača jedini ispravan put na kojem se prepoznaje kvalitet.

Za prvih sedam meseci 2021. godine, proizvodnja nameštaja povećana je za 0,7 odsto, prema podacima Privredne komore Srbije, a proizvodnja proizvoda od drveta, osim nameštaja, beleži povećanje u odnosu na isti period prethodne godine za 23 odsto.

U kompaniji koja beleži porast potražnje na domaćem, ali istovremeno i na inostranom tržištu, kad je proizvodnja nameštaja u pitanju, ističu da je veće interesovanje za njihovim komadima nameštaja, uslovilo i povećanje broja zaposlenih, a onda, i promenu organizacione strukture koja ih je dovela do pozicije pokretača industrije nameštaja u Šumadiji i Pomoravlju.

„U okviru naše proizvodnje pločastog nameštaja godišnje se proizvede više od 800 različitih artikala gotovih proizvoda koji se osmišljavaju u Kragujevcu, u sektoru za projektovanje i razvoj naše kompanije, a izrađuju od materijala renomiranih domaćih i svetskih proizvođača. Kad govorimo o asortimanu, potrebno je da se on stalno razvija, unapređuje, a da bi se to ostvarilo važno je da imate ljude koji će umeti da iznesu to na pravi način. U samoj proizvodnji pločastog nameštaja u Kragujevcu zaposleno je oko 700 radnika, od čega njih 600 direktno radi u proizvodnim halama Forma Ideale, dok su ostale kolege u procesima projektovanja, operativne pripreme, proizvodne logistike i održavanja”, ističu u kompaniji Forma Ideale.

Forma Ideale

U pogonu za proizvodnju pločastog nameštaja pored proizvodnje pločastog nameštaja od iverice, primenjuju se i najnovije tehnologije u posebnom delu proizvodnog procesa, a to je obrada MDF ploča na obradnom centru i njihovo oblaganje folijom. Naime, elementi se obrađuju na osnovu dizajnerskih rešenja, uz primenu 3D aplikacija na frontovima, što omogućava ispunjavanje želja najraznovrsnijih zahteva tržišta.

Pločasti nameštaj Forma Ideale proizvodi se u halama koje ukupno zauzimaju do 50.000 m2 , a sve mašine u proizvodnim halama napravljene su od strane renomiranih svetskih proizvođača.