Kreativni centar i Mali svet Kanada u humanitarnoj akciji

Knjige za tinejdžere

Kreativni centar i Mali svet Kanada u humanitarnoj akciji

Izdavačka kuća Kreativni centar i ove godine se uključila u humanitarnu akciju za decu Novogodišnji paketić za osmeh, koju organizuje humanitarna organizacija sa sedištem u Torontu Mali svet Kanada. U okviru ove akcije, koja je u toku, prikupljaju se sredstva za novogodišnje paketiće za decu i mlade iz Srbije, Republike Srpske i sa Kosova i Metohije.

Humanitarna organizacija Mali svet Kanada postoji od 2017. godine. Redovno prikuplja sredstva za školovanje talentovanih đaka iz materijalno ugroženih porodica iz Srbije, Republike Srpske i sa Kosova i Metohije. Organizacija zasad stipendira 67 učenika i studenata. Sa idejom da su znanje i obrazovanje najvažniji resursi, članovi organizacije Mali svet Kanada trude se da svojim akcijama pomognu što većem broju dece i da u svoj rad uključe pojedince i firme i iz dijaspore i iz Srbije.

Kreativni centar je 2018. godine bio partner organizacije Mali svet Kanada u humanitarnoj akciji za decu Zmaj beli knjige deli, u okviru koje je sedam škola i domova za nezbrinutu decu u Srbiji i Republici Srpskoj dobilo na poklon knjige namenjene srednjoškolcima. Cilj te akcije bilo je oplemenjivanje biblioteka novim sadržajima kako bi se mladi približili pisanoj reči i upoznali sa izdanjima savremenih autora.

Više informacija o organizaciji Mali svet Kanada pronaći ćete na njihovom SAJTU.