Konkurs za dodelu priznanja za društvenu odgovornost „Dobročinitelj“

Dobročinitelj.rs

Konkurs za dodelu priznanja za društvenu odgovornost „Dobročinitelj“

Udruženje Moja Srbija u saradnji sa Centrom potrošača Srbije i uz podršku Grada Beograda raspisuje javni konkurs za dodelu priznanja „Dobročinitelj 2021“ za društvenu odgovornost.

Cilj akcije Dobročinitelj jeste podsticanje organizacija i pojedinaca u Srbiji da ulažu u razvoj zajednice u kojoj žive i rade, da čuvaju životnu sredinu, kao i da pomažu građanima kojima je pomoć neophodna. Takođe, cilj je podsticanje kompanija koje posluju u Srbiji da budu društveno odgovorne i da doprinesu poboljšanju života svojih zaposlenih, njihovih porodica i društva u celini.

Dodela priznanja Dobročinitelj predstavlja nastavak petogodišnje akcije dodele priznanja za društvenu odgovornost „Moj izbor“.

Akciju Dobročinitelj organizujemo u sklopu kampanje „Najbolje u Srbiji”, u okviru koje se odvijaju i akcije „Moj izbor” i „Miljenik potrošača”. Akcija „Moj izbor” je usmerena ka podsticanju razvoja domaće proizvodnje i promociji najboljih domaćih proizvoda, dok je cilj akcije „Miljenik potrošača” podsticanje ulaganja u kvalitet proizvoda i usluga i isticanje najkvalitetnijih brendova na našem tržištu, bez obzira na njihovo poreklo.

Učešće na konkursu

Pravo učešća na konkursu imaju sve firme i organizacije koje svoje aktivnosti obavljaju na teritoriji Republike Srbije.

Priznanja Dobročinitelj mogu biti dodeljena za ukupne društveno odgovorne aktivnosti tokom godine, kao i za konkretne akcije koje su dale pozitivan doprinos životu i radu lokalne zajednice ili društva u celini.

Kompanije mogu konkurisati na osnovu sprovedenih projekata i akcija iz sledećih oblasti:
1) kultura i umetnost;
2) sport;
3) razvoj nauke i obrazovanja;
4) razvoj lokalne zajednice;
5) podrška humanitarnim akcijama;
6) podrška zdravstvenom sistemu;
7) očuvanje životne sredine;
8) inkluzija osoba sa invaliditetom.

Prijava na Konkurs vrši se u dva koraka:
1) prijavom na stranici www.Dobrocinitelj.rs/prijava/
2) popunjavanjem formulara, koji možete preuzeti na adresi http://www.Dobrocinitelj.rs/dobrocinitelj2021.zip i njegovim slanjem u pdf formatu na e-mail: konkurs@dobrocinitelj.rs.

Zbog vanrednih zdravstvenih okolnosti u prethodnom periodu, na Konkursu se može učestvovati na osnovu aktivnosti vršenih tokom DVE godine – 2020. i 2021.

Rok za podnošenje konkursnih prijava je 10. februar 2022. godine

Više informacija o Konkursu možete pronaći na stranicama sajta www.dobrocinitelj.rs