Holcim Srbija

Holcim Srbija je dobitnik priznanja Moj izbor 2012 za društvenu odgovornost, za pomoć lokalnoj zajednici

Petu godinu za redom kompanija Holcim Srbija kroz konkurs „Partnerstvo za budućnost“ nagrađuje najbolje projekte nevladinih organizacija, udruženja i ustanova sa sedištem na teritoriji opštine Paraćin. Na jubilarnoj svečanoj ceremoniji predstavljeno je novih sedam idejnih rešenja, za čiju realizaciju je Holcim izdvojio 30 hiljada evra. Kroz ovaj projekat kompanija Holcim do sada je podržala ukupno 33 projekta iz oblasti obrazovanja, kulture i održivog razvoja na teritoriji opštine Paraćin za koje je izdvojeno oko 200 hiljada evra.

– Holcim Srbija želi da aktivno učestvuje u razvoju Paraćina, čak i u periodima ekonomske neizvesnosti. Doprinos Paraćinu i Popovcu nije mesto gde Holcim želi da traži prostor za štednju. Godišnje privredi Srbije od našeg poslovanja ostane oko 35 miliona evra i veći deo toga odlazi u Paraćin, ali to nije dovoljno. Zbog toga dajemo 50.000 evra za projekat mikrokredita kao pomoć lokalnim preduzetnicima, gradimo infrastrukturu, dajemo stipendije i sprovodimo druge aktivnosti kao što je Partnerstvo za budućnost. Kao dobre komšija želimo da pomognemo, ali je uvek bolje da ta pomoć dolazi na ovakav način – kroz uzajamna partnerstva, izjavio je generalni direktor Holcim Srbije, Gustavo Navaro.

Od 2008. godine, Holcim Srbija organizuje godišnji konkurs za nevladine organizacije „Partnerstvo za budućnost“, sa namerom da strateški podržava inicijative, programe i projekte u oblastima definisanim Strategijom društveno odgovornog poslovanja: obrazovanje u funkciji razvoja, kultura u javnom prostoru i održivi razvoj.